Posted on

WEbsite FAM kena Hack , Isu harga tiket Final RM50 Persatuan Bola Sepak Malaysia

Image

 

Keratan Paparan depan Website FAM yang kena hack

Isu harga tiket Final mahal iaitu berharga rm50 sekeping agak tidak menyenangkan bagi penyokong Negeri Sembilan dan Terengganu. Dan sebentar tadi saya dikhabarkan website FAM (Persatuan Bola Sepak Malaysia) telah di hack diatas tidak kepuasan hati berkaitan isu ini.

Di paparan depan Website FAM tertera perkataan tidak senang terhadap tindakan FAM itu selain memaparkan keratan akhbar Metro yang mengata Harga tiket RM 50 wayar. Kata- Kata itu seperti 

” So hang ckp ni negara demokrasi eh? So kami tak puas kami godam ja.. Don`t blame us shithead u ask for it dlm suratkhabar ni. Penyokong bebas buat apex2 je”

“Wahai FAM si kapitalis anjink!! Anda sentuh jiwa, kami hancurkan poket anda. Kami mampu buat lebih lagi daripada ini. Kami mahu ranking naik dan harga tiket turun, bukan ranking turun tapi harga tiket naik. Rakyat terseksa dengan ideologi rm 50 anda. Alasan tak masuk akal. Anda jangan fikir rakyat bodoh. 100 tahun baru boleh bolasepak Malaysia maju yer!!! cakap pakai bontot ke wahai FAM…..”

Sementara itu juga logo FAM telah diedit dengan mengantikan Maskot Harimau Malaya dengan maskot lain, logo bola ditukar kepada logo $ dan Perkataan Persatuan Bola Sepak Malaysia dipotong menjadi Tuan Bola Sepak Malaysia.

Jadi bagi Saya harga tiket patut diturun ke harga asal iaitu rm30 bagi tempat duduk biasa dan rm 50 bagi Grand Stand. Tak daknya isu ni timbul. Kata nak Penyokong sokong bola sepak Malaysia, Ni dah naik harga susah la cam ni. Kalau Team yang disokong menang rasanya terubat juga la walaupun tiket mahal, Buat penyokong team yang disokong kalah mesti haru punya la.

Nak Datang Stadium pun bukannya dekat, kena tempah Bas, isi minyak kereta, bayar tol la bagai. Untuk lihat website FAM terkini sila layari http://www.fam.org.my/ 

Image
Logo yang terpapar di Website FAM setelah di Hack oleh pengodam atau dalam omputihnya Hacker

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s